dubai-imobiliare24
 

Prețurile locuințelor din Dubai vor continua să crească în 2024, cu câștigurile de capital în segmentul vilelor proiectate să atingă maximele ultimilor 10 ani.

Potrivit grupului internațional de consultanță ValuStrat, care a publicat indexul de prețuri din aprilie pentru emirat, prețurile apartamentelor vor menține, de asemenea, o traiectorie ascendentă, deși într-un ritm mai lent decât vilele.

„Creșterea prețurilor apartamentelor, care a început să câștige avânt abia în a doua jumătate a anului trecut, este de așteptat să atingă noi maxime istorice în acest an,” a declarat Haider Tuaima, Director și Șef al Cercetării Imobiliare, pentru Zawya. „Este foarte probabil ca câștigurile de capital pentru vile să depășească maximele istorice din 2022.”

Indexul de Prețuri ValuStrat (VPI) pentru aprilie a relevat că valoarea medie pe metru pătrat pentru vile a depășit AED 2,000 pentru prima dată în ultimii 10 ani. Vilele au depășit vârful anterior al pieței, Tuaima afirmând că prețurile vilelor s-au dublat deja de la pandemie și au depășit vârfurile prețurilor din 2014.

Câștigurile de capital pentru vile au înregistrat o creștere de 2,4% de la o lună la alta în aprilie și o creștere de 31,2% față de anul anterior. Această cifră este aproape de cea din 2022, care a înregistrat cea mai mare creștere dintr-un deceniu, cu prețurile vilelor înregistrând o creștere de 34,1%.

Comunitățile care au înregistrat cele mai mari creșteri de preț au fost comunitățile foarte căutate, inclusiv The Palm Jumeirah, care a înregistrat o creștere de 40,1%, urmată de Jumeirah Islands (39,5%), Dubai Hills Estate (36,2%), Green Community West (31,4%) și Emirates Hills (31,1%).

Segmentul apartamentelor a înregistrat o creștere de 21,3% de la an la an, cu o creștere lunară de 1,6%, conform indexului.

În medie, VPI a ajuns la 170,8 puncte în aprilie, marcând o creștere anuală de 26,1%, cu o creștere lunară de 2% pentru sectorul rezidențial general al emiratului.

Îngrijorări legate de prețuri

Potrivit lui Tuaima de la ValuStrat, există o îngrijorare crescândă legată de raportul calitate-preț și de accesibilitatea cumpărătorilor.

„Așa cum s-a observat în ciclurile anterioare, șocurile globale externe ar putea afecta negativ sentimentul pieței.... Imediat după pandemie, locuința medie vândută avea 2.000 de metri pătrați și costa AED 1,7 milioane, ceea ce se traduce în AED 866 pe metru pătrat. Astăzi, dimensiunea medie a proprietății a scăzut la 1.427 de metri pătrați, în timp ce costul a crescut la AED 2,2 milioane, sau AED 1.516 pe metru pătrat,” a explicat el.

Tuaima a continuat: „În plus, chiriile vilelor s-au stabilizat în ultimele șase luni, indicând faptul că chiriașii nu mai pot suporta creșteri semnificative ale chiriilor.”

Nivelurile ridicate ale chiriilor determină, de asemenea, mulți chiriași să înlocuiască cecul de chirie cu un credit ipotecar, cu cifrele VPI indicând că anual, înregistrările contractelor off-plan Oqood au crescut cu 76,4% de la an la an, în timp ce volumul tranzacțiilor pentru locuințe gata a crescut cu 9,5% față de anul trecut.

Deși mulți experți din industrie se așteaptă la o creștere a ofertei de unități rezidențiale care să declanșeze o corecție a prețurilor în viitor, cu un raport Dubai Property Watch de săptămâna trecută estimând acest număr la 64.400 de unități noi până la sfârșitul anului, Tuaima a rămas precaut.

„Există preocupări legate de supraproducție, în special cu proiectele viitoare de la periferia orașului care vizează gospodăriile cu venituri mici și medii. Acest lucru ar putea duce la o corecție a pieței, dar doar dacă toate proiectele în construcție sunt finalizate la timp, ceea ce nu a fost cazul până acum,” a spus el.

Sursa: https://www.damacproperties.com/en/news/industry/dubai-home-prices-reach-record-highs-2024-villas-mark-strong-capital-gains


Share this post:

Te-ar mai putea interesa::
Damac Properties în România prin Imobiliare-Dubai.ro: Acces la Luxul din Orientul Mijlociu

Damac Properties, unul dintre liderii globali în dezvoltarea imobiliară de lux, a extins recent accesul la proiectele sale excepționale pentru investitorii români prin intermediul platformei Imobiliare-Dubai.ro. Această colaborare deschide noi oportunități pentru românii interesați de investiții imobiliare în Dubai și...

Investiții Profitabile cu Damac: Oportunități Imobiliare de Top pentru 2024

Investițiile imobiliare au fost întotdeauna o modalitate atractivă de a-ți crește averea, iar Damac Properties oferă oportunități excepționale în acest sector. Cu o reputație solidă în dezvoltarea proiectelor de lux și o prezență puternică în Orientul Mijlociu, Damac se poziționează...